Belépés
Szőlőlekvár készítése
Készíts Izabella szőlőből lekvárt tartósítószer nélkül!

Hozzávalók:

2 kg Izabella szőlő



Elkészítés:

A leszemezett szőlőt krumplinyomóval áttörjük, lábasba rakjuk, és lassan elkezdjük főzni. Főzéstől számított kb. 50 perc után átpasszírozzuk egy szűrőn a lekváralapot, hogy a héjtól és magtól megszabaduljunk.

A tiszt...
2019-11-06 21:24:36
Szőlős finomságok
EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 12 dkg és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt cit...
2018-10-19 16:34:30
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2.
... átválogatni.

PIROS RIBIZLI - FEKETE RIBIZLI
Háromféle képen fagyaszthatjuk le.
1. A megmosott ribizlit leszemezzük, összetörjük és átpasszírozzuk.
2. a megmosott és leszemezett ribizlit zacskóban lefagyasztjuk.
3. A megmosott és lecsöpögtetett leszemezés nélkül szárastól fagyasszuk le. A darabokra vágott, száras fürtöket tálcára rakjuk egymá...
2018-07-31 22:47:21
Ribizlis piskóta
... sűrűsödik. A tejbegríznél egy kicsit keményebb állagú legyen a massza, majd hűtsd meg. A szoba hőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és dolgozd a grízes elegyhez. A megmosott és leszemezett ribizlit is forgasd hozzá, néhány szép szemet rakj félre a díszítéshez.

A kihűlt tésztáról húzd le a sütőpapírt, és vízszintesen vágd félbe. Az alsó lapra egyenletesen kend rá a k...
2018-06-29 10:49:30
Roston sült csirkemell szőlővel
... megkenjük olajjal, és legalább 1 órát pácoljuk.
Forró serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a mézet, majd felöntjük a forró alaplével és a borral. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.



A visszamaradt lébe tesszük...
2017-10-03 23:07:04
FEKETE BODZA - recepttel
... anyagot tartalmaz, amely émelygést és emésztési zavarokat okozhat. Nem úgy a teljesen érett bogyók felfőzött leve, magoktól mentesen.

BODZALEKVÁR FRISS FOGYASZTÁSRA

Leszemezett fél liternyi bodzabogyót kevés vízzel ízlés szerint cukorral és néhány kimagozott szilvával körülbelül két órán át főzzük. Zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a lekvárr...
2017-09-08 15:36:20
Tejbegrízes-ribizlis kocka
... sütőpor
1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
8 ek búzadara
20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
20 dkg porcukor
50 dkg ribizli (leszemezett)
A tetejére:
porcukor
ribizli (díszíteni)


Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kike...
2017-07-15 22:10:30
Vaníliás tejberizs szőlővel
... cukorral és a citromhéjjal ízesítjük. A kész, krémes tejberizst 4 db pohárba kanalazzuk.

3. Kisméretű serpenyőben felolvasztjuk a mézet, és átforgatjuk rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.

...
2016-11-13 23:09:51
Bögrés-mákos szőlővel
... lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután csomómentes, egynemű tésztává keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett szőlővel, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, kihűtjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel 3x5 vagy 4x4 dar...
2016-09-05 22:26:39
Bodza
... bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.

Nagymama bodzalekvárja

Hozzávalók: 1 kg leszemezett bodzatermés, 1 kg cukor, 1 kg alma, fél csomag (2,5 dkg) porított zselatin. A meghámozott, kimagvazott és apróra vágott almát összekeverjük az előre átpasszírozott bodzatermés...
2015-10-12 19:10:25
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL, FEKETE BODZA, Készíts Izabella, EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY, PIROS RIBIZLI, FEKETE RIBIZLI, BODZALEKVÁR FRISS FOGYASZTÁSRA, leszemezett szőlőt, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, megmosott ribizlit, darabokra vágott, kicsit keményebb, szoba hőmérsékletű, grízes elegyhez, kihűlt tésztáról, alsó lapra, forró alaplével, visszamaradt lébe, teljesen érett, tojásokat szétválasztjuk, cukorral habosra, citromhéjjal ízesítjük, mazsolával megszórva, darált mákot, masszát sütőpapírral, tetejét megszórjuk, ország számos, előre átpasszírozott, bodzavirágzatot, krumplinyomóval, megszabaduljunk, átpasszírozzuk, szétválasztjuk, lecsöpögtetett, mandulaforgács, átpasszírozott, szódabikarbóna, fagyaszthatjuk, szoloszemekkel, felolvasztjuk, lefagyasztjuk, összekeverjük, tartósítószer, fagyasztással, bodzalekvárja, zsemlemorzsát, egyenletesen, vízszintesen, hőmérsékletű, fogyasztásra, tejbegríznél, visszamaradt, citromhéjjal, zsemlemorzsa, lekváralapot, sütőpapírral,
© 2013 TVN.HU Kft.